Egészséghét 1

A február hónap az “Egészséges mint a makk” projektünk különböző felnőtteknek és gyerekeknek szóló óvodai programokkal tarkított. Mindezek az egészséges életmódra való figyelem felkeltésről szólnak, játékos formában, életkornak megfelelően.
A hét elején, reggel az óvodánkba érkező gyermekeket és felnőtteket finom és egészséges falatkákkal vártuk.


Az egészséghét keretében narancsot facsartunk a gyerekekkel, közben felelevenítettük a gyümölcsök és zöldségek nevét és jótékony hatásukat. Gyógyszertárba látogattunk, ahol az asszisztens néni vitamin itallal kínált minket majd a bioboltba, ahol szemügyre vettük az egészséges termékeket. Ezt követően átsétáltunk a Zöldségboltba, ahol útravalóul mindenki kapott egy szép mandarint.
A csoportszobákban kialakítottunk orvosi rendelőt, gyógyszertárt és szemészetet. A gyermekek sok élménnyel és tapasztalattal játszották ezeket a játékokat. A védőnénik megismertették, felelevenítették a helyes és alapos kézmosás mozdulatait. Marika néni a babafürdetést mutatta be a gyermekeknek, melyet minden kisgyermek kíváncsian figyelt. Zöldség és gyümölcsprés használatával nagyon egészséges, vitaminban gazdag levet kóstolhatott minden gyermek.

Címlap

Vélemény, hozzászólás?

Komment
Név*
E-mail*
Honlap*