Téli örömök, tevékenységek “kint és bent”

Január első hete lehetőséget nyújtott számunkra, hogy átbeszéljük a gyerekekkel az idő körforgásait, évszakok, hónapok váltakozásait. Nagyon tetszett a gyerekeknek a 12 hónap című mese. (A tizenkét hónap-G-Portál) Évszak és hónapkör táblát is készítettünk. Megfigyeltük az óvoda udvarán itt telelő madarakat (feketerigó, balkáni gerle, zöldike, vörösbegy, széncinke) és oktatófilmet tekintettünk meg róluk. Ezt a filmet régebbi óvodásainkkal készítettük itt óvodánkban egy innovációs projekt keretében.  A filmet nézve örömmel neveztük meg a képernyőn megjelenő ismert madárfajokat.

A szülők, gyerekek által hozott magokból, madárkalácsot készítettünk és elhelyeztük az óvoda fáin.

A művelődési házban galambkiállítást tekinthettünk meg. A szép madarak mellett tengerimalacot, nyulat, tyúkokat és kakasokat is örömmel szemléltünk. Sokat kísérleteztünk a vízzel (forraltunk, fagyasztottunk, olvasztottunk… stb. Legjobban a teafőzés tetszett a gyerekeknek.

Mindenki behozhatta a saját bögréjét. A szülők gondoskodtak a kellékekről (tea filter, méz, ízesítők). Élvezettel kavargatták, kóstolgatták a gyerekek a „saját készítésű teájukat, s közben vidáman beszélgettek egymással a teasüteményt ropogtatva.

A tél, mint évszak nem nagyon mutatta még meg magát, de az első hóesést egyből kihasználtuk hóemberépítésre, hógolyózásra. Megvizsgáltuk a csapadék állagát, vittünk a csoportokba havat és megfigyeltük mi történik a melegben.

 

Címlap

Vélemény, hozzászólás?

Komment
Név*
E-mail*
Honlap*